Suplement diety do postępowania dietetycznego w zaburzeniach ze strony układu pokarmowego takich jak: zespół jelita nadwrażliwego (IBS), zaburzeniach wchłaniania prowadzące do niedoboru składników odżywczych, choroby jelita grubego ze zmianami zanikowymi w obrębie błony śluzowej, zaburzeniach ze strony układu pokarmowego o charakterze czynnościowym (przewlekłe zaparcia, bóle brzucha, wzdęcia brzucha, dyspepsja, biegunki), zaburzenia flory jelitowej, np. po antybiotykoterapii.
Składniki:
maślan sodu, substancja wypełniająca: celuloza; skrobia ziemniaczana; substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; substancja żelująca: guma gellan.
Składnik
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
Maślan sodu
w tym kwas masłowy
|
150 mg
120 mg
|
300 mg
240 mg
|
Zalecane dzienne spożycie:
Dzieci powyżej 7 roku życia: 1 kapsułka dziennie, najlepiej wieczorem. Zaleca się stosować przez co najmniej 6 tygodni.
Dorośli: 1 kapsułka 2 razy dziennie, rano i wieczorem. Zaleca się stosować przez co najmniej 3 miesiące.
Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować w przypadku uczulenia na któryś ze składników preparatu.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.
Opakowanie: 60 kapsułek twardych celulozowych, masa netto 35,9 g.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.