Wstęp
WskazaniaBakterie Lactobacillus rhamnosus GG to najlepiej przebadane szczepy żywych kultur bakterii,Osiedlają się w jelitach, wzbogacając ich mikroflorę.
Składnikimaltodekstryna, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, liofilizowane żywe kultury bakterii (Lactobacillus rhamnosus GG), substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych
Wartości odżywcze | Zawartość w 1 kapsułce | Zawartość w 2 kapsułkach |
---|
Składnik | | |
Lactobacillus rhamnosus GG | 6 x 10⁹ CFU* | 12 x 10⁹ CFU* |
CFU* - jednostka tworząca kolonię bakterii | | |
StosowanieSposób użycia: Dzieci powyżej 3 roku życia i dorośli: 1-2 kapsułki dziennie. Kapsułkę należy połknąć i popić szklanką zimnego lub ciepłego płynu (np. woda, mleko, sok owocowy). Kapsułkę można również otworzyć a jej zawartość rozpuścić w płynie (jak wyżej) i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Produkt zaleca się stosować w trakcie posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
PrzechowywanieProdukt zawiera żywe kultury bakterii, które są wrażliwe na ciepło, z tego względu nie należy narażać produktu na działanie źródeł ciepła, promieni słonecznych i na gwałtowne zmiany temperatur. Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C. Nie wymaga przechowywania w lodówce. Data minimalnej trwałości dotyczy produktu przechowywanego w oryginalnym opakowaniu zgodnie z zaleceniami producenta.
PrzeciwwskazaniaProdukt przeznaczony do stosowania u dzieci w wieku powyżej 3 lat i dorosłych.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.
ProducentBayer Sp. z o.o.
WażneMasa netto: 5,4 g e
20 kapsułek po 0,27 g
Zawartość opakowania0,27
OpisDicoflor 6 Suplement diety probiotyk 5,4 g (20 x 0,27 g)
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.