WstępSok z imbiru z kurkumą i cytryną wzbogacony zawartością witaminy C jest bezpośrednio wyciskany z kłączy imbiru i kurkumy.
Imbir to roślina uprawiana w wilgotnym i ciepłym klimacie, która zawiera wiele cennych makroelementów tj. magnez, fosfor czy potas. Korzeń imbiru odznacza się właściwościami przeciwzapalnymi, dlatego stosuje się go zwłaszcza w okresach przeziębieniowych.
Kurkuma jest przyprawą cenioną za jej orientalny smak oraz niezwykłe właściwości. Bioaktywny składnik kurkumy jakim jest kurkumina wykazuje działanie antybakteryjnie, przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, a nawet przeciwnowotworowe.
Sok z imbiru z kurkumą i cytryną z witaminą C to połączenie pasteryzowanego soku z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), soku z kłączy kurkumy (Curcuma longa), soku z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon) oraz witaminy C, dzięki czemu wspiera odporność. Witamina C zawarta w soku wspomaga pracę układu nerwowego, ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym i prawidłową produkcję kolagenu.
Zastosowanie:
Preparat polecany dla dzieci powyżej 6. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C.
Dzienna porcja (60 ml) zawiera:
36 ml soku z kłączy imbiru lekarskiego, 12 ml soku z kłączy kurkumy, 12 ml soku z owoców cytryny i 18 mg witaminy C (22,5% referencyjnej wartości spożycia).
Składniki:
Pasteryzowany sok z kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), pasteryzowany sok z kłączy kurkumy (Curcuma longa), pasteryzowany sok z owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon), kwas L-askorbinowy (witamina C).
UWAGA! Produkt może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Pojemność: 490 ml
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.