Wstęp
Wskazaniakoncentrat białka w proszku,90 % białek mleka
Składnikibiałka
mleka, emulgator lecytyna
sojowa, substancja przeciwzbrylająca (E341)
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 5 g |
---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1575/371 | 79/19 |
Tłuszcz (2 % kcal) w tym: g | 1,0 | 0,050 |
- kwasy tłuszczowe nasycone g | <0,9 | |
Węglowodany (1 % kcal) w tym: g | 0,50 | 0,025 |
- cukry g | 0,50 | 0,025 |
- laktoza g | <0,50 | |
Białko (97 % kcal) g | 90 g | 4,5 |
Sól (= Na (g) x 2,5) g | <0,10 | |
Składniki mineralne | | |
Sód mg | <40 | |
Potas mg | <40 | |
Wapń mg | 1400 | 70 |
Fosfor mg | 740 | 37 |
StosowanieZalecane spożycie:
Zgodnie z zaleceniem lekarza
Na 150 ml płynu lub 150 g potrawy należy dodać 10-15 g proszku (2-3 łyżki stołowe). Ilość należy dostosować do wieku, potrzeb oraz stanu pacjenta.
Sposób przygotowania:
Produkt może być dodawany do napojów oraz do zimnych i ciepłych posiłków. Do przygotowania posiłków lub napojów należy najpierw rozpuścić proszek w niewielkiej ilości letniego płynu. Każda ilość produktu, która została podgrzana i niespożyta należy wyrzucić.
Uwaga: Przestrzegać zaleceń dotyczących podaży diety lub zaleceń dotyczących dziennego spożycia.
PrzechowywaniePrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Wszystkie przygotowane produkty powinny być szczelnie zamknięte i spożyte w ciągu 6 godzin w temperaturze pokojowej lub w ciągu 24 godzin, jeśli przechowywane są w lodówce. Po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni.
PrzeciwwskazaniaWażna informacja:
Stosować pod kontrolą lekarza. Produkt nieodpowiedni do stosowania jako jedyne źródło pożywienia. Odpowiedni do stosowania powyżej 3. roku życia.
ProducentNestle Polska S.A.
Zawartość opakowania400
OpisNestlé Resource Instant Protein Koncentrat białka w proszku smak neutralny 400 g